image25 image24 image4 image26

Megint egy kis beltér, hogyan varázsoljunk be egy USA gyári térdvédőt, vagy egy "postás" térdvédőt utólag a golfba / jettába.

 

Amire szükségünk lesz:
- térdvédő
- tartókonzolok (bal és jobb oldalra)
- megfelelő középbox

ELŐKÉSZÜLETEK

 Nézzük mink van. A tartókonzolok bal és jobb oldalra mennek fel a műszerfal alá

A térdvédőnk kétféle lehet. Az USA modell a középboxnál "kivágott", ide illeszkedik megfelelő szélességben a középbox, és egy kis pöcökkel fog csatlakozni egy fülre. Ehhez való középboxot ha nem találtunk - nem vettünk egyben a térdvédővel - akkor a normál EU középboxunkat megvágva hozzá alakíthatjuk. Nem kell más csak egy komolyabb sniccer, és méretre kell szabni a tetejét, és az oldalát a megfelelő szögben. Nem komoly munka, de azért odafigyelést igényel.

Ha nincs nagy középboxunk, vagy nem akarunk faragni, akkor az alábbiakkal is felszerelhető:
Középre a takaróelem, vagy akár kazettatartós kisbox, a váltó köré pedig szintén a kis boxok egyike. (Ebből is van EU és USA is)


A "postás" térdvédő modell a fentiektől annyiban tér el, hogy a középrészen nincs hely a normál nagy középboxnak, hanem egy kis pakolós rész van kialakítva, kb az aprópénz itt elfér a parkoláshoz... ;)


Ehhez való középkonzol a váltó köré szintén a kicsi lehet...(Ebből is van EU és USA is)


BESZERELÉS

 

Haladjunk lépésről lépésre. Elsőként ha minden megvan a fentiekből akkor nekiállhatunk az összes műszerfal alatti kis műanyag polcot lecsavarozni a helyéről, ezekre ugyanis nem lesz szükség a továbbiakban. Kissé csökken a pakolós hely a kocsiban, de aki ilyet szeretne, annak ezt be kell vállalnia... Szóval összes alsó polc ki, középbox ki a helyéről, fűtés és egyéb műanyagok maradnak...

Ha ezzel megvagyunk, két oldalon a szőnyeget ki kell bontani a helyéről, ott ugyanis megvannak a gyári helyek a tartókonzol felszereléséhez.
Szereljük fel ezeket a helyükre.

 
Ha fent a konzol, akkor mehet a helyére a térdvédő (ha van valaki segítségünk sokkal egyszerűbb a beszerelés...)
Innen pedig már pofonegyszerű, mehet a helyére a box és készen is vagyunk...